ផ្លែប័រមណ្ឌលគីរី សម្បូរជាងគេក្នុងខែកក្កដា និងខែសីហា
ខេត្តមណ្ឌលគីរីៈ
ដោយៈ ពិន ភក្តី
ដំណាំផ្លែប័រនេះ គឺផ្លែតែមួយដងក្នុង១ឆ្នាំ រដូវប្រមូលផលផ្លែប័រ មណ្ឌលគីរីនេះមានរយៈពេល២ខែ ចាប់ពីខែកក្កដា ដល់ខែសីហា ជារដូវដែលសម្បូរផ្លែប័រនេះច្រើន ខុសពីខែនេះទៅ គឺ ភាគច្រើនពុំមែនជាផ្លែប័រមណ្ឌលគីរីនោះទេ គឺច្រើននាំចូលពីខាងក្រៅប្រទេស។
លោក លាភ ហេង ជាអាជីវករ ប្រមូលទិញផ្លែប័រយកទៅលក់នៅភ្នំពេញ បាននិយាយថា ក្នុងខែកក្កដា សីហា ជារដូវផ្លែប័រ ក្នុងខេត្តមណ្ឌលគីរី លក់ចេញក្នុងតម្លៃ១គីឡូថ្លៃ ១៤០០០រៀល ចុះមកត្រឹម១២០០០រៀល។ លោក លាភ ហេង បានបន្តថា ផ្លែប័រមាន៣ប្រភេទ គឺលេខ១ មានសាច់លឿងស្អិតរមួតផ្អែមខ្លាំង ប័រលេខ២ សាច់ដូចគ្នាតែរស់ជាតិផ្អែមតិច និងលេខ៣ សាច់ជ្រាយបន្តិច ហើយក្នុងចំណោមប័រ៣ប្រភេទនេះ គេនិយមទទួលទានប្រភេទលេខ២ ដោយសារគេយកមកក្រឡុក ធ្វើឲ្យរស់ជាតិប័រកាន់តែឆ្ងាញ់ថែមទៀត ហើយក៏ជាប្រភេទប័រកវែង ដែលអ្នកនិយមទទួលទានច្រើនជាងប័រកខ្លី។
ការនាំចូលផ្លែប័រ ពីខេត្តមណ្ឌលគីរី មកភ្នំពេញ ក្នុងរយៈពេល២ខែនេះ គឺលក់ដាច់ចាប់ពី៣០-៤០គីឡូក្នុងមួយថ្ងៃ។ ដំណាំនេះ យើងអាចដាំដុះ និងប្រើប្រាស់រយៈពេល៤-៥ឆ្នាំ នឹងអាចទទួលផលបាន៕
Post a Comment