Header Ads

កញ្ញា ឡាត់ សុខឯម ជនជាតិគ្រឹង ថា ផ្លែឃ្លោក(ផ្លែទួយ)ជនជាតិភាគតិច មានអត្ថប្រយោជន៍ច្រើន ទាំង​ទទួ​ល​ទាន និងកែច្នៃជាឧបករណ៍តន្ត្រីបុរាណ

ខេត្តរតនៈគិរីៈ

ដោយ៖សេងស៊ីដារ៉ូ

ផ្លែឃ្លោក ជាប្រភេទបន្លែម៉្យាង​ទទួលទានបាន​ ដោយផ្លែខ្លះមានសណ្ឋានដូចជាត្រឡាច និងមានរសជាតិដូច​ជាផ្លែ

ត្រឡាចដែរ។ ដោយឡែកតែផ្លែឃ្លោករបស់ជនជាតិដើមភាគតិចយើង មិនត្រឹមតែទទួលទានបាននោះ​ទេ គឺអាច

យកទៅកែច្នៃទៅជាឧបករណ៍ប្រអប់ដាក់បាយ ដាក់ទឹកផឹក និងក៏អាចធ្វើជាឧបករណ៍តន្ត្រីបុរាណ​ដូចជាសាដៀវ 

ជាដើម។

ប្រវត្តិឃ្លោក របស់ជនជាតិដើមភាគតិចយើងនេះ ក៏កើតឡើងតាំងពីដូនតា មកម៉្លេះ ដោយអាចដាំលើផ្ទៃដីរាប​ស្មើ​មិនចាំបាច់ធ្វើទ្រើងនោះទេ។ ក្នុងការដាំឃ្លោកនេះ ​គឺប្រើរយៈពេល៤ខែទៅ៥ខែ ទើបទទួលបានផល​ចំ​ណែកផ្លែខ្ចី អាចយកទៅធ្វើជាបន្លែទទួលទាន និងផ្លែចាស់ឬទុំ​​ បងប្អូនយើងបានយកទៅកែច្នៃជាឧបករណ៍​សិប្បកម្ម​ធ្វើជាប្រ អប់ដាក់បាយ ឬដាក់ទឹកផឹក និងកែច្នៃធ្វើជាឧបករណ៍តន្ត្រីបុរាណ​មានសាដៀវ ជាដើម។​

កញ្ញា ឡាត់ សុខឯម ជនជាតិគ្រឹង រស់នៅក្នុងក្រុងបានលុង ខេត្តរតនៈគិរី ថា ដើម្បីមិនឲ្យបាត់ប្រពៃណី​ពីដូន​តា​បងប្អូនយើង ពួកយើងតែងតែដាំឃ្លោកនេះ ឬភាសាមួយហៅថា ទួយ មានផលប្រយោជន៍ច្រើន ដោយបង​ប្អូន​យើងកែច្នៃទៅជាសិប្បកម្ម មានដូចជា ឃ្លោកទុំ​យកទៅចាក់ក្បូរក្បាច់រចនាពណ៌ស្រស់បំព្រង ដើម្បីដាក់​លក់ក្នុងពិពណ៌ថ្នាក់ជាតិ បើទោះជាលក់មិនដាច់ក៏ដោយ ក៏បងប្អូនយើងនៅតែរក្សាបាននូវប្រពៃណីចាក់​ក្បា​ច់ លើសម្បកឃ្លោកនេះ ដើម្បីរក្សាបាននៅអត្តសញ្ញាណរបស់បងប្អូនជនជាតិដើមភាគតិចយើង។

កញ្ញា​ សុខឯម បន្តថា​ ផ្លែទួយនេះ នៅពេលខ្ចីអាចលក់បាន១ផ្លែ ថ្លៃពី២ពាន់រៀលទៅ៤ពាន់រៀល ហើយ​បើ កែច្នៃដោយចាក់ក្បាច់ និងលាបពណ៌ស្រស់ស្អាតហើយ​ អាចលក់បាន១ផ្លែថ្លៃ​មិនក្រោម២ម៉ឺនរៀលនោះទេ។ ទួយ ឬឃ្លោកបុរាណ ដែលបងប្អូនជនជាតិដើមភាគតិចយើង យកទៅកែច្នៃឲ្យមានអត្ថប្រយោជន៍ច្រើន ដោ​យ​អាចកែច្នៃផលិតក្នុង១ថ្ងៃ បានពី២ទៅ៣ផ្លែដែរ ហើយទួយនេះ មានអាយុកាលអាចទុកបាន១ឆ្នាំទៅ៣ឆ្នាំ​៕​

 

No comments

Powered by Blogger.