វេទិកាផ្កូរផ្កងអាជីវកម្មនេះ ក្រសួងឧស្សាហកម្ម និងសិប្បកម្ម ដើរតួនាទីយ៉ាងសំខាន់ក្នុងការកែច្នៃ និងការចុះបញ្ជីសហគ្រាសផលិតកម្មម្ហូបអាហារ ឆ្នាំ២០១៩
ដោយ៖ ហុង ចំណាប់
វេទិកាផ្កូរផ្កងអាជីវកម្ម សហគ្រាសកែច្នៃចំណីអាហាឆ្នាំ២០១៩
បានរៀបចំឡើងចំនួន ០៣ ទីតាំង នៅរាជធានីភ្នំពេញ (១៧-១៨ សីហា ២០១៩) ខេត្តបាត់ដំបង
(១៤-១៥ កញ្ញា ២០១៩) និង ខេត្តកំពង់ចាម (០៥-០៦
តុលា ២០១៩ )។
វេទិកានេះ
សហការរៀបចំដោយសម្ព័ន្ធសមាគមសហគ្រាសធុនតូច និងមធ្យមកម្ពុជា (FASMEC)
និងសមាគម សហគ្រិនវ័យក្មេងកម្ពុជា (YEAC) ដោយមានការគាំទ្រថវិកាពីរដ្ឋាភិបាលអូរស្ត្រាលី។
លោក នួន សុភ័ណ្ឌ ប្រធាននាយកដ្ឋានផែនការ
និងជម្រុញការអភិវឌ្ឍន៍សហគ្រាសធុនតូច និង មធ្យម ក្រសួងឧស្សាហកម្ម និងសិប្បកម្ម បានមានប្រសាសន៍ថា
ក្រសួងមានកិត្តិយស ចូលរួម ក្នុងវេទិកាផ្កូរផ្កងអាជីវកម្ម សម្រាប់សហគ្រាសកែច្នៃម្ហូបអាហារ
និងផលិតកម្មកសិកម្ម ដ៏មានសារៈ សំខាន់នេះណាស់ ហើយក្រសួងឧស្សាហកម្ម និងសិប្បកម្ម
ពិតជាបានដើរតួនាទីយ៉ាងសំខាន់ក្នុងដំណាក់កាលកែច្នៃដោយរោងចក្រសហគ្រាស សិប្បកម្ម ផ្តល់នូវការចុះបញ្ជីសហគ្រាសផលិតកម្មម្ហូបអាហារ
ព្រមទាំងមានភារកិច្ចជម្រុញគាំទ្រ និងអភិវឌ្ឍន៍នូវរាល់ចំណុចសំខាន់ៗ ដូចខាង ក្រោម ៖
លើកកម្ពស់ផលិតភាព គឺ ក្រសួងមានមជ្ឈមណ្ឌលផលិតភាពជាតិ
ដែលបានដើរតួនាទីយ៉ាង សំខាន់ក្នុងបណ្តុះបណ្តាលដល់ម្ចាស់សហគ្រាស ក្នុងការរៀបចំទីតាំងផលិតកម្ម
ដើម្បីជម្រុញកំណើនផលិតភាព ដូចបើកវគ្គបណ្តុះបណ្តាលស្តីពី ស៥ បច្ចេកវិទ្យា ការវេចខ្ចប់
និងប្រឹក្សាយោបល់នានា ផងដែរ។
លើកកម្ពស់គុណភាព គឺ
ក្រសួងមានវិទ្យាស្ថានស្តង់ដាកម្ពុជា មន្ទីរពិសោធន៍ឧស្សាហកម្ម ពិសេសគ្រប់គ្រង
និងតាមដានការធ្វើតេស្តផលិតផលម្ហូបអាហា ផ្តល់ស្លាកសញ្ញាស្តង់ដារ ISC ការអនុវត្តផលិតល្អ GMP
ការអនុវត្តអនាម័យស្អាត GHP និងសញ្ញាស្តង់ដារជាច្រើនទៀត អនុលោមតាម ស្តង់ដាម្ហូបអាហារអន្តរជាតិ
។
ការងារមាត្រាសាស្ត្រ គឺ
លើកកម្ពស់ការវេចខ្ចប់ផលិតផល ឲ្យបានត្រឹមត្រូវតាមខ្នាត រង្វាស់រង្វាល់ ទម្ងន់ធ្វើយ៉ាងណាផ្តល់នូវទំនុកចិត្តដល់អ្នកប្រើប្រាស់
។
លើសពីនេះ ក្រសួងមានតួនាទីជាស្ថាប័នទទួលខុសត្រូវ
សម្របសម្រួល ជម្រុញការអនុវត្តឲ្យមានប្រសិទ្ធិភាពខ្ពស់នូវបណ្តាតួនាទី
និងភារកិច្ចពាក់ព័ន្ធ និងម្ហូបអាហារ និងធុរកិច្ចម្ហូបអាហារនៅ កំណាក់កាលកែច្នៃដោយរោងចក្រ
និងសិប្បកម្ម។
ក្រសួងឧស្សាហកម្ម និងសិប្បកម្ម
និងទទួលយកនូវរាល់កិច្ចសហប្រតិបត្តិការចូលរួម ផ្តល់នូវមតិវិទ្យាសាស្ត្រ
ជំនួយបច្ចេកទេស នវានុវត្តផ្សេងៗពីបណ្តាអង្គការជាតិ អន្តរជាតិ និងដៃគូរអភិវឌ្ឍន៍នានា ដើម្បីធ្វើបច្ចុប្បន្នភាព ឬការវិវឌ្ឍផ្សេងៗនៃក្របខណ្ឌបញ្ញត្តិកម្ម
ដែលពាក់ព័ន្ធសកម្ម ភាពធុរកិច្ច ម្ហូបអាហារក្នុងដំណាក់កាលកែច្នៃដោយរោងចក្រ
សិប្បកម្ម៕

Post a Comment