ការបរិភោគបន្លែ ផ្លែឈើ តាមរដូវកាល
ភ្នំពេញៈ
ដោយ៖ សេង ស៊ីដារ៉ូ
កាលបរិភោគបន្លែ ផ្លែឈើ
ដែលមានផ្កាផ្លែតាមរដូវកាលរបស់វា គឺល្អប្រសើរជាងបរិភោគ ដំណាំខុសរដូវកាល
ព្រោះមូលហេតុដូចតទៅ៖
១
បានបរិភោគរបស់ស្រស់ៗថ្មីៗ។
២
បានទទួលអាហារដែលមានរសជាតិឆ្ងាញ់។
៣ តម្លៃថោក
ពេលខ្លះថោកខ្លាំង ប្រៀបដូចជាបានទទេៗ ព្រោះវាមានច្រើនពោរពាសស្ទើរពេញផ្សារ។ អំ
ណោយផលល្អ
ដល់អ្នកបរិភោគ។
៤
មានផ្លែធំគួរឲ្យចង់បរិភោគ។
៥
មិនប្រឈមនឹងការទទួលសារធាតុពុល ព្រោះដំណាំខុសរដូវ
អ្នកដាំដុះតែងតែបង្ខំដំណាំឲ្យឆាប់ផ្កាផ្លែ ដោយ
ប្រើគីមីច្រើន។
បរិភោគបន្លែស្លឹក
ល្អជាងបន្លែក្តោបដើម
បន្លែស្លឹក
មានដូចជា ខាត់ណា ត្រកួន ក្រកួនចិន ផ្ទី ម្រះព្រៅ ស្លឹកបាស់ ជាដើម។ ចំណែកបន្លែមើម
មានដូច
ជា ប្រកខូលី ស្ពៃក្តោប ផ្កាខាត់ណា…ដោយសារតែបន្លែស្លឹកលាងជម្រះជាតិពុលបានងាយស្រួល ហើយវាមិន
ផ្ទុកសារធាតុពុលច្រើន ដូចជាបន្លែក្តោបដើម។ ហេតុនេះ បើបរិភោគបន្លែក្តោបដើម
ត្រូវតែលាងជម្រះឲ្យបាន
ច្រើនដងសិនទើបល្អ។
បរិភោគតាមភាពទុំរបស់វា
ការទទួលទានផ្លែឈើគ្រប់ប្រភេទ
យើងត្រូវជ្រើសរើសលើការទុំ រួមជាមួយភាពស្រស់ថ្មីផងដែរ ការជ្រើសរើស
យកប្រភេទមិនទាន់ទុំ
ហើយត្រូវតែរង់ចាំ ឬត្រូវបន្ទុំច្រើនថ្ងៃ អាចធ្វើឲ្យបាត់បង់រសជាតិរបស់វា។ រីឯភាពផ្អែម
គឺប្រៀបដូចជា មនុស្សជាអ្នកផ្តល់ឲ្យវិញ ប្រសិនបើទទួលទានក្នុងរយៈពេលពីរបីថ្ងៃ សូមរើសយកផ្លែណាដែលទុំស្រាប់
ហើយប្រសិនបើមិនទទួលទានភ្លាមៗ ឬទុកផ្ញើអ្នកដទៃ សូមរើសយកប្រភេទស្រគាល។
យើងអាចឲ្យអ្នកលក់រើសឲ្យក៏បាន
ប្រសិនបើយើងគ្មានចំណេះដឹងពីរឿងនេះ ហើយអាចយកទៅទុកក្នុងទូ
ទឹកកកបានជាច្រើនថ្ងៃ
តែមិនគួរឲ្យលើសពីមួយអាទិត្យនោះទេ ព្រោះវាមិនស្រស់៕
Post a Comment