ផ្លែពុទ្រា្ធផ្អែមឆ្ងាញ់ នៃទឹកដីកោះប៉ែន គ្មាជាតិគីមី មានទីផ្សារធំនៅភ្នំពេញ
ខេត្តកំពង់ចាមៈ
ដោយ៖ សេង ស៊ីដារ៉ូ
អ្នកស្រី ណូរី
រស់នៅលើកោះប៉ែន បានលើកឡើងថា ការដាំពុទ្ធ្រានេះ ជាពូជពុទ្ធ្រាក្នុងស្រុកសុទ្ធ
ប្រជាពលរដ្ឋ
នៅតំបន់នេះ តែងតែដាំពូជនេះតៗគ្នា និងជាពូជពុទ្ធា្រដ៍ផ្អែមឆ្ងាញ់ប្រចាំទឹកដីកោះប៉ែន។ ក្នុងការដាំពូជពុទ្ធា្រនេះ ប្រើរយៈពេល ៨ខែ ដោយមិនប្រើប្រាស់សារធាតុគីមីនោះទេ គឺដាំតាមបែបធម្មជាតិនិងទទួលបានផលពេញចាប់ពី ខែធ្នូ រហូតដល់ខែមេសា ដែលជារដូវអស់ផ្លែ។
នៅតំបន់នេះ តែងតែដាំពូជនេះតៗគ្នា និងជាពូជពុទ្ធា្រដ៍ផ្អែមឆ្ងាញ់ប្រចាំទឹកដីកោះប៉ែន។ ក្នុងការដាំពូជពុទ្ធា្រនេះ ប្រើរយៈពេល ៨ខែ ដោយមិនប្រើប្រាស់សារធាតុគីមីនោះទេ គឺដាំតាមបែបធម្មជាតិនិងទទួលបានផលពេញចាប់ពី ខែធ្នូ រហូតដល់ខែមេសា ដែលជារដូវអស់ផ្លែ។
នៅរដូវដែលទទួលបានផលពីផ្លែពុទ្ធ្រានេះ
កសិករយើង ច្រើនតែយកទៅបោះដុំនៅឯទីផ្សារភ្នំពេញ ពិសេស
តំបន់ព្រែកតាម៉ាក ពញាឮ ដែលឈ្នួញតម្រូវការច្រើនជាងគេ។ ទីផ្សារពុទ្ធា្រផ្អែមនេះ អាចលក់ចេញបានក្នុង ១គីឡូ ១ម៉ឺនរៀល ទាំងការបោះដុំ និងលក់រាយ ហើយក្នុង១ថ្ងៃ លក់ចេញចាប់ពី២០០ ទៅ ៣០០ គីឡូក្រាម។
តំបន់ព្រែកតាម៉ាក ពញាឮ ដែលឈ្នួញតម្រូវការច្រើនជាងគេ។ ទីផ្សារពុទ្ធា្រផ្អែមនេះ អាចលក់ចេញបានក្នុង ១គីឡូ ១ម៉ឺនរៀល ទាំងការបោះដុំ និងលក់រាយ ហើយក្នុង១ថ្ងៃ លក់ចេញចាប់ពី២០០ ទៅ ៣០០ គីឡូក្រាម។
អ្នកស្រី ណូរី បញ្ជាក់ទៀតថា
ការដាំដើមពុទ្រា្ធ យកផ្លែនេះ គឺទទួលបានផលចំណេញសមរម្យ ដែលអាចជួយ
សុំរួលដល់ការផ្គត់ផ្គង់ជីវភាពប្រចាំថ្ងៃផងដែរ៕
សុំរួលដល់ការផ្គត់ផ្គង់ជីវភាពប្រចាំថ្ងៃផងដែរ៕
Post a Comment