Header Ads

បន្លែជំនួយសុខភាព (ត្រួយល្ពៅ)

ដោយៈ សេង ស៊ីដារ៉ូ

ត្រួយល្ពៅៈ


ត្រួយល្ពៅ គឺជាបន្លែដែលជួយគិតគូរដល់បញ្ហាសុខភាព នៅពេលអ្នក​ចូល​​ចិត្តបរិភោគ ហើយត្រួយល្ពៅដែល យកមកធ្វើជាអាហាររមែងមាន​ជាប់ក្តឹបផ្កាក្រពុំ និងផ្ការីកមកជាមួយផង។

អ្នកខ្លះនិយមយកវាទៅស្រុសធ្វើជា អន្លក់ជ្រលក់ទឹកគ្រឿង អ្នកខ្លះទៀត​ក៏យកវាទៅស្លប្រហើរ ស្លម្ជូរ ឬស្លកកូរ ជាដើម។

ត្រួយនិងផ្កាល្ពៅ មានរសជាតិសាបក៏ពិតមែន តែសំបូរទៅដោយកាល់​ស្យូម ហ្វូសហ្វ័រ ប្រូតេអ៊ីន។ សំខាន់គឺវា សំបូរដោយវីតាមីន A ដែលជំ​នួយដល់ចក្ខុវិស័យ ឆ្អឹង និងកាត់បន្ថយការប្រឈមនឹងជំងឹមហារីក។ វាសំបូរកាកសរសៃអាហារ ដែលជួយអោយប្រព័ន្ធបន្ទោបង់ប្រព្រឹត្ត​ទៅស្រួលផងដែរ។

ត្រួយ និងផ្កា សំបូរក្នុងរដូវភ្លៀង ដោយមានការដាក់លក់នៅតាមផ្សារ​ដេរដាស​ក្នុងតំលៃថោក។ ដូច្នេះចូរសាក ល្បងប្តូរពីបន្លែផ្សេងមក​ប្រើ​ត្រួយ និងផ្កាល្ពៅលមើល ដើម្បីជាការផ្លាស់ប្តូររសជាតិ និងអោយរាង​កាយបានទទួលសារធាតុអាហារផង។ ដកស្រង់ចេញពីសៀវភៅ បន្លែ ផ្លែឈើ អាហារសំរាប់សុខភាព ដោយលោក ស៊ឹង ណាំហុង។

https://kronglungvek.com.kh

No comments

Powered by Blogger.