ប្រជាកសិករ ក្នុងឃុំល្វាឯម ស្រុកពញាឮ នាំគ្នាដាំស្លឹកគ្រៃ ព្រោះតម្រូវការទីផ្សារច្រើន
ខេត្តកណ្តាលៈ
ដោយ៖ សេង ស៊ីដារ៉ូ
ស្លឹកគ្រៃ គឺជាគ្រឿងផ្សំដាក់ជាមួយម្ហូបអាហារ
ដែលមានតម្រូវការច្រើនរាល់ថ្ងៃ ហើយប្រជាជនស្ទើតែគ្រប់រូបធ្វើ
ការដាំវា នៅតាមដំបងផ្ទះ
ដីក្រោយផ្ទះ ឬដីដែលទំនេរ។
នៅពេលដែលមានតម្រូវការទីផ្សារច្រើន
ទើបប្រជាកសិករយើង ក៏បាននាំគ្នាចាប់ផ្តើមដាំស្លឹកគ្រៃនេះក្នុងឃុំល្វា
ឯម
ស្រុកពញាឮ ខេត្តកណ្តាល។
ត្បិតតែស្លឹកគ្រៃងាយដាំ
ក៏ពិតមែន តែក៏ត្រូវការពេលវេលាចាប់ពី ៤ខែទៅ៥ខែដែរ ទម្រាំបានប្រមូលផលនិងធ្វើ
ការបញ្ចេញលក់នៅលើទីផ្សារ។
លោក ឃឿន
រស់នៅក្នុងឃុំល្វាឯម ស្រុកពញាឮ ខេត្តកណ្តាល ដែលជាអ្នកដាំស្លឹកគ្រៃនេះ បានឲ្យដឹងថារូប
លោក
បានចាប់មុខរបរដាំស្លឹកគ្រសនេះ ទើបតែ២ឆ្នាំប៉ុណ្ណោះ នៅក្នុងឃុំនេះ មានអ្នកដាំស្លឹកគ្រៃច្រើនគួរសម
សំខាន់ដីនៅទំនេរតិច ឬច្រើន។
លោក ឃឿន បានបន្តទៀតថា
រូបលោក បានដាំស្លឹកគ្រៃនេះ លើផ្ទៃដីក្បាល៤០ បណ្តោយ២០០ម៉ែត្រ ក្នុងការ
ដាំស្លឹកគ្រៃនេះ
ត្រូវចំណាយទុនប្រមាណ៣លានរៀល ដោយដាំក្នុងរណ្តៅ ២ទៅ៣ដើមប៉ុណ្ណោះ ក្នុងរយៈពេល៤ខែ ស្លឹកគ្រៃចាប់ផ្តើមបែកគុម្ព
អាចប្រមូលផលបាន។ ស្លឹកគ្រៃមានពីរប្រភេទ គឺស្លឹកគ្រៃត្រែង ដែលមានទីផ្សារខ្លាំង ដោយឡែកប្រភេទស្លឺកគ្រៃក្រអូប
កសិករយើងមិនដាំនោះទេ។
លោក ឃឿន បានបញ្ជាក់ទៀតថា
ស្លឹកគ្រៃមានអាយុកាលតែ ២ឆ្នាំប៉ុណ្ណោះ ដោយក្នុង១ឆ្នាំៗ យើងប្រមូល
ផលបាន២ដង ដោយទទួលបានទិន្នផល៨តោន
ដោយចាប់ផ្តើមដាំចាប់ពីខែវិច្ឆិកា ដល់ខែមីនា។ ស្លឹកគ្រៃត្រែងនេះ អាចលក់បាន១គីឡូក្រាម
១ពាន់រៀល ក្នុងដំណាក់កាលទី១ និងដំណាក់កាលទី២ បានថ្លៃ៨០០រៀល ក្នុង១គីឡូក្រាម៕
Post a Comment