សមុទ្ទ ជាប្រភពជង្រុកអាហារ របស់មនុស្ស
ភ្នំពេញៈ
ដោយ៖ សេង ស៊ីដារ៉ូ
សត្វ
នៅក្នុងសមុទ្រអាចផ្តល់ជាតិប្រូតេអ៊ីនបានយ៉ាងច្រើន ហើយសមុទ្ទលាតសន្ទឹង ៧១ភាគរយ
នៃផ្ទៃសា
កលលោក ចំពោះផ្ទៃសមុទ្រមួយហិកតា អាចផ្តល់ផលបីដង ច្រើនជាងដីមួយហិកតាទៅទៀត។
សព្វថ្ងៃ
យើងបរិភោគត្រីតិចណាស់ គឺពីរភាគរយនៃម្ហូបដែលយើងបានបរិភោគ ចំនួនត្រី៩០ភាគរយ ដែលជា
ចំណីរបស់យើង គឺបានមកពីសមុទ្រខាងជើង។ ក្នុងមួយឆ្នាំៗ ប្រជាជនជប៉ុន បានបរិភោគត្រីអស់ជាង
៥០ ០០០០តោន ប្រទេសនេះមាននាវានេសាទប្រដាប់ដោយ សម្ភារៈស្វ័យប្រវត្តិអេឡិចត្រូនិច
ដែលអាចធ្វើដំណើរបានឆ្ងាយ និងអាចស្គាល់ទីកន្លែងដែលសម្បូណ៍ត្រី។
ម្យ៉ាងវិញទៀត ឧស្សាហកម្មបង្កើតម្ហូបអាហារថ្មីកំពុងចាមផ្តើមលូតលាស់
ត្រីដែលគេយកខ្លាញ់ចេញអស់ បាន
ត្រូវគេយកមកកិនឲ្យម៉ដ្ឋដូចម្សៅ។ ម្សៅត្រីនេះ
មានជាតិប្រូតេអ៊ីន ប្រាំដង ច្រើនជាងត្រីដែលនៅស្រស់។ ម្សៅត្រីនេះ គេយកមកធ្វើនំ
ទុកជាអាហារដ៏ប្រសើរសំរាប់ជួយបំពេញការខ្វះខាតប្រូតេអ៊ីន របស់មនុស្ស។
បច្ចេកទេសត្រជាក់
ដែលលោក តែល លីយ៉េ (Charles Albert Tellier) បានបង្កើតឡើង
អាចរក្សាត្រីច្រើន
ពាន់តោនទុកកុំឲ្យស្អុយ សម្រាប់ចែកចាយដល់ប្រជាជននៃប្រទេសក្តៅ។
ដោយសារវិធីនេះ ត្រីដែលនេសាទ បាននៅក្រុងឆាត (Tchad)
អាចត្រូវគេបញ្ជូនដឹកនាំមកចិញ្ចឹមពួក នៅអាហ្វ្រិកផ្នែកកណ្តាលបានទាំងអស់៕
Post a Comment