ម្នាស់ទឹកឃ្មុំស្ទឹងត្រែង កំពុងមានការចំណាប់រម្មណ៍យ៉ាងខ្លាំលើទីផ្សារ
ខេត្តស្ទឹងត្រែងៈ
ដោយ៖ សេង ស៊ីដារ៉ូ
ម្នាស់ទឹកឃ្មុំ ក្នុងខេត្តស្ទឹងត្រែង
ភាគច្រើនមានការដាំជាលក្ខណៈគ្រួសារ ហើយម្នាស់នេះមានរសជាតិផ្អែមឆ្ងាញ់ និងផ្លែរបស់វាធំ
ឥឡូវកំពុងមានការចំណាប់អារម្មណ៍លើទីផ្សារយ៉ាងផុសផុល។
លោក អ៊ុក ធីវី
ជាម្ចាស់ចម្ការម្នាស់ទឹកឃ្មុំ ក្នុងខេត្តស្ទឹងត្រែង បានឲ្យដឹងថា
ជំហានដំបូងនៃការដាំម្នាស់ទឹកឃ្មុំ
គឺពូជបានពីក្នុងស្រុក និងយកមកពីឡាវខ្លះ ដែលដាំលើផ្ទៃដី
៣ហិកតា។ ក្នុងការដាំនេះ រូបលោកពុំប្រើប្រាស់
ទុនសរុបនោះទេ
ដោយសារតែការដាំជាលក្ខណៈគ្រួសារ ដោយមិនប្រើប្រាស់កម្លាំងពលកម្មច្រើនទេ តាំងពី
ឆ្នាំ១៩៩៩
រហូតដល់ ឆ្នាំ២០០៣ - ២០០៤ និងមានការអភិវឌ្ឍផ្លូវ ដល់ឆ្នាំ២០០៦
ទើបធ្វើការចំណាយទុន
ប្រមាណ៥០លានរៀល។
នៅក្នុងផ្ទៃដី១ហិកតា អាចដាំបានម្នាស់ទឹកឃ្មុំចាប់ពី១៥០០០ដើម
ទៅ ២ម៉ឺនដើម ដោយប្រើរយៈពេលជាង
១ឆ្នាំទៅ២ឆ្នាំ ទើបអាចទទួលបានផល ដោយផ្លែម្នាស់មួយមានទម្ងន់ចាប់បី២,៥គីឡូក្រាមទៅ៥គីឡូក្រាម។
ម្នាស់ទឹកឃ្មុំស្ទឹងត្រែង មានអាយុកាល២ឆ្នាំ ក្នុងការដាំត្រូវការផ្លាស់ប្តូរដីថ្មីជាពិសេស
ហើយត្រូវតែរក្សាដី ឲ្យមានជីជាតិល្អ និងជ្រើសរើសទុកពូជកូនដាំល្អៗ។
លោក អ៊ុក ធីវី បានបន្តថា
រដូវប្រមូលផលម្នាស់ទឹកឃ្មុំ ចាប់ផ្តើមពីខែកុម្ភៈ ដល់ ខែមិថុនា ឬខែកក្កដា តែបើ
បានផលគឺ
ខែវិច្ឆិកា ឬរដូវរំហើយ រសជាតិម្នាស់ប្រែក្លាយទៅជាជូរ សាបពុំខានឡើយ
ព្រោះជារដូវត្រជាក់។ក្នុងទីផ្សារម្នាស់ទឹកឃ្មុំ ទម្ងន់៤គីឡូក្រាម អាចលក់ចេញបាន ១២០០០រៀលទៅ១៥០០០រៀល។
ត្បិតតែការដាំដុះជាលក្ខណៈគ្រួសារ តែបានផលនឹងជួយលើកស្ទួយកម្រិតជីវភាពគ្រួសារ បានមួយកម្រិតផងដែរ៕
Post a Comment