ទឹកត្នោត ផលិតជាស្ករត្នោត និងទៅជាស្ករម្សៅត្នោតធម្មជាតិ ដើម្បីនាំចេញទៅក្រៅប្រទេស ខណៈពេលតម្រូវការទីផ្សារកើនឡើងខ្ពស់
ភ្នំពេញៈ
ដោយ៖ឌឹម គឹមហាក់
សិប្បកម្មស្ករទឹកធម្មជាតិ |
ដើមត្នោតទាំងមូលបានផ្តល់អត្ថប្រយោជន៍ យ៉ាងច្រើនដល់កសិករយើង
ដូចជាទឹកត្នោត ផ្កា ផ្លែ ស្លឹក និងដើម ត្នោត ដែលអាចកែច្នៃទៅជាគ្រឿងសង្ហារឹមផ្សេងៗទៀត
ជាពិសេសដើមត្នោត គឺជាអត្តញ្ញាណជាតិខ្មែរ។
ខេត្តចំនួន៣ គឺខេត្តពោធិសាត់
កំពង់ស្ពឹ កំពង់ធំ និងបន្តដល់ខេត្តកំពង់ឆ្នាំង ដែលជាខេត្តមានមូលដ្ឋានផលិត ស្ករ ពទឹកត្នោតសុទ្ធ
មិនប្រើសារធាតុគីមី។ ការផលិតស្ករត្នោតធម្មជាតិនេះ កំពង់តម្រូវការប្រើប្រាស់យ៉ាងខ្លាំងពីប្រជាពលរដ្ឋក្នុងប្រទេស
ហើយឥឡូវនេះ បានចេញទៅក្រៅប្រទេសជារៀងរាល់ឆ្នាំ
ពិសេសលើការកែច្នៃស្ករត្នោត ទៅជាស្ករម្សៅធម្មជាតិ មានកំណើនឡើង
ដែលតម្រូវឲ្យមានការពង្រីកមូលដ្ឋានផលិតថែមទៀត។
លោក កែវ ចិត្រ ក្នុងសមាគមកសិកម្ម បានរៀបរាប់ឲ្យដឹងពីការប្រមូលផល
ស្ករត្នោតធម្មជាតិនេះ ថាសមា គមន៍ បានបំផុសប្រជាកសិករ ដែលមានមុខរបរឡើងត្នោត ដោយឲ្យផលិតទៅតាមលក្ខណៈធម្មជាតិ
មិនប្រើជាតិគីមី នៅតាមសហគមនានា មានខេត្តកំពង់ធំ ពោធិសាត់ កំពង់ស្ពឺ ដែលអាចប្រមូលផលបានជាមធ្យម
៤០តោន ជាប្រចាំឆ្នាំ។
លោកចិត្រ បានបន្តថា សមាគមកសិកម្ម បានធ្វើការណែនាំដល់អ្នកផលិតស្ករត្នោតធម្មជាតិ
ឲ្យបានច្រើន ហើយក្នុងខេត្តនីមួយៗ មានសហគមន៍ជាច្រើន ដែលមានគោលដៅពង្រីកមូលដ្ឋាន ការផលិតស្ករត្នោតធម្មជាតិនេះបន្តទៀតនៅក្នុងខេត្តកំពង់ឆ្នាំង
និងព្រមទាំងបានចុះកុងត្រាជាមួយពាណិជ្ជករថៃ ផងដែរ។ ទិសដៅរបស់សមាគមកសិកម្ម គឺផ្តោតលើការជួយរកទីផ្សារ
ដល់ប្រជាកសិករយើង ដើម្បីជួយលើកស្ទួយកម្រិតជីវភាពរស់នៅ របស់បងប្អូនយើង និងធ្វើការជំរុញឲ្យការផលិតស្ករត្នោតធម្មជាតិនេះ
កាន់តែមានគុណភាពខ្ពស់ និងព្រមទាំងទទួលបានការពង្រីកទីផ្សារបន្ថែមទៀត។
Post a Comment