ស្ករត្នោតសុទ្ធ១០០% ផ្តល់អត្ថប្រយោជន៍ ទៅដល់សុខភាពអ្នកទទួលទាន និងធ្វើការនាំចេញទៅក្រៅបាន ដោយទទួលស្គាល់ពីសំណាក់សា្ថប័នអន្តរជាតិ
ខេត្តកំពង់ស្ពឺៈ
ដោយ៖ ឌឹម គឹមហាក់
ស្ករត្នោតសុទ្ធល្អ១០០% ដែលកសិករយើងកូរក្នុងខ្ទះ និងស្ករសរីរាង្គ ដែលបានត្រួតពិនិត្យល្អិតល្អន់ ពីការធ្វើសំណាកធាងត្នោត ទៅក្រៅ ដើម្បីពិនិត្យរកឃើញថា ស្ករត្នោតសុទ្ធនេះ ពិតជាល្អ និងផ្តល់នូវអត្ថប្រយោជន៍ច្រើនដល់អ្នកទទួលទាន ទើបយើងអាចធ្វើការនាំចេញទៅក្រៅបាន។
ការធ្វើស្ករត្នោតសុទ្ធ ១០០% នេះ លោក វឌ្ឍនៈ ជាម្ចាស់គម្រោងលើកស្ទួយជីវភាពអ្នកផលិត ស្ករត្នោត ខេត្តកំពង់ស្ពឺ បានមានប្រសាសន៍ថា ស្ករត្នោតសុទ្ធល្អសំដៅទៅលើស្ករដែលកូរនៅក្នុងខ្ទះ របស់កសិករយើង និងស្ករសរីរាង្គជាម្សៅ ដែលបានត្រួតពិនិត្យរួចហើយ តាំងពីយកសំណាកធាងត្នោត ទៅក្រៅដើម្បីពិនិត្យរកឃើញថា ល្អហើយ ទើបអាចធ្វើការនាំចេញទៅក្រៅបាន។ លោក វឌ្ឍនៈ លើកឡើងទៀតថា មកដល់ពេលនេះ ស្ករត្នោតផលិតផលរបស់ខ្មែរយើង មានការវិវឌ្ឍទៅមុខហើយ ដោយមានការទទួលស្គាល់ច្រើនពីបរទេសថា ជាស្ករត្នោត ផលិតដោយមិនប្រើជាតិគីមី។
បច្ចុប្បន្ន ស្ករត្នោតកូរមានតម្លៃក្នុង ១គីឡូជាង ៧០០០រៀល ហើយចំពោះស្ករសរីរាង្គតម្លៃមួយជាពីរ។ ប្រជាពលរដ្ឋយើងគាំទ្រនៅផលិតផលរបស់ខ្មែរយើង ដោយស្ករត្នោតផ្តល់ផលប្រយោជន៍សំខាន់បំផុត របស់ស្ករត្នោតគឺ វាមានកំរិត គ្លីស៊ីម៉ិច អ៊ិនឌិក (glycemic index) តិចបំផុតគឺត្រឹមតែ ៣៥ បើប្រៀបធៀបទៅនឹងទឹក ឃ្មុំដែលមាន ៥៥ និង ស្ករស ដែលមានរហូតដល់ ៦៨... សារធាតុ គ្លីស៊ីស៊ីម៉ិច អ៊ិនឌិក ជាសារធាតុចម្បងដែល បណ្តាលឲ្យមានជំងឺទឹកនោមផ្អែម។ លោកវឌ្ឍនៈ បានបន្តទៀតថា ស្ករត្នោត គឺសម្បូរទៅដោយ វីតាមីនធម្មជាតិ ជាច្រើន ដែលយើងត្រូវការជាប្រចាំ ដូចជា ប៉ូតាស្យូម ភូស្វ័រិច ស័ង្កសី ជាតិដែក ម៉ាញ៉េស្យូម វីតាមីនបេ ជាដើម។
បន្ថែមពីលើនេះ ជីវជាតិសំខាន់ជាច្រើនទៀត សម្រាប់ជួយការលូតលាស់របស់សរីរាង្គកាយ មានដូចជា៖ thiamine, riboflavin, folic acid and choline... និង inositol (Vit8) ដែលមានតួនាទីយ៉ាងខ្លាំង ក្នុងការថែទាំ និងពង្រឹងសុខភាពគ្រាប់ឈាម។ ស្ករត្នោត ក៏មានផ្ទុកទៅដោយ អាមីណូ អាស៊ីត ១៦ប្រភេទ ដែលចូលរួម ទប់ស្កាត់ប្រូតេអ៊ីនទាំងឡាយដែលធ្វើឲ្យប៉ះពាល់ ដល់ការលូតលាស់ និងការជួសជុលគ្រាប់ឈាម អំពីសរីរាង្គកាយ។ ស្ករត្នោតសរីរាង្គ(ធម្មជាតិ) របស់យើង គឺផលិតឡើង ដោយសម្រិតសម្រាំង និងអនាម័យ ខ្ពស់បំផុត មិនមានការប្រើប្រាស់សារធាតុគីមី ចាប់តាំងពីការឡើងយកទឹកតោ្នត ផលិតជាស្ករ និង ការវេចខ្ចប់ផលិតផល សម្រេច ដោយឆ្លងកាត់ការត្រួតពិនិត្យយ៉ាងម៉ត់ចត់ តាមបទដ្ឋានស្តង់ដារសរីរាង្គ ដោយទទួល ស្គាល់ពីសំណាក់សា្ថប័នអន្តរជាតិ Control Union www.controlunion.com ដែលទទួលដោយប្រទេសធំៗ នៅលើសកលលោក។ គាំទ្រផលិតផលខ្មែរ គឺជួយជំរុញ និងលើកតម្កើងជីវភាពកសិករខ្មែរយើង៕
ដោយ៖ ឌឹម គឹមហាក់
ការធ្វើស្ករត្នោតសុទ្ធ ១០០% នេះ លោក វឌ្ឍនៈ ជាម្ចាស់គម្រោងលើកស្ទួយជីវភាពអ្នកផលិត ស្ករត្នោត ខេត្តកំពង់ស្ពឺ បានមានប្រសាសន៍ថា ស្ករត្នោតសុទ្ធល្អសំដៅទៅលើស្ករដែលកូរនៅក្នុងខ្ទះ របស់កសិករយើង និងស្ករសរីរាង្គជាម្សៅ ដែលបានត្រួតពិនិត្យរួចហើយ តាំងពីយកសំណាកធាងត្នោត ទៅក្រៅដើម្បីពិនិត្យរកឃើញថា ល្អហើយ ទើបអាចធ្វើការនាំចេញទៅក្រៅបាន។ លោក វឌ្ឍនៈ លើកឡើងទៀតថា មកដល់ពេលនេះ ស្ករត្នោតផលិតផលរបស់ខ្មែរយើង មានការវិវឌ្ឍទៅមុខហើយ ដោយមានការទទួលស្គាល់ច្រើនពីបរទេសថា ជាស្ករត្នោត ផលិតដោយមិនប្រើជាតិគីមី។
បន្ថែមពីលើនេះ ជីវជាតិសំខាន់ជាច្រើនទៀត សម្រាប់ជួយការលូតលាស់របស់សរីរាង្គកាយ មានដូចជា៖ thiamine, riboflavin, folic acid and choline... និង inositol (Vit8) ដែលមានតួនាទីយ៉ាងខ្លាំង ក្នុងការថែទាំ និងពង្រឹងសុខភាពគ្រាប់ឈាម។ ស្ករត្នោត ក៏មានផ្ទុកទៅដោយ អាមីណូ អាស៊ីត ១៦ប្រភេទ ដែលចូលរួម ទប់ស្កាត់ប្រូតេអ៊ីនទាំងឡាយដែលធ្វើឲ្យប៉ះពាល់ ដល់ការលូតលាស់ និងការជួសជុលគ្រាប់ឈាម អំពីសរីរាង្គកាយ។ ស្ករត្នោតសរីរាង្គ(ធម្មជាតិ) របស់យើង គឺផលិតឡើង ដោយសម្រិតសម្រាំង និងអនាម័យ ខ្ពស់បំផុត មិនមានការប្រើប្រាស់សារធាតុគីមី ចាប់តាំងពីការឡើងយកទឹកតោ្នត ផលិតជាស្ករ និង ការវេចខ្ចប់ផលិតផល សម្រេច ដោយឆ្លងកាត់ការត្រួតពិនិត្យយ៉ាងម៉ត់ចត់ តាមបទដ្ឋានស្តង់ដារសរីរាង្គ ដោយទទួល ស្គាល់ពីសំណាក់សា្ថប័នអន្តរជាតិ Control Union www.controlunion.com ដែលទទួលដោយប្រទេសធំៗ នៅលើសកលលោក។ គាំទ្រផលិតផលខ្មែរ គឺជួយជំរុញ និងលើកតម្កើងជីវភាពកសិករខ្មែរយើង៕
Post a Comment